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Type(s) de contenu et mode(s) de consultation : Texte noté : électronique

Titre(s) : Flavour science [Texte électronique] : recent advances and trends / edited by Wender L.P. Bredie, Mikael Agerlin Petersen

Édition : 1st ed.

Publication : Amsterdam ; Boston : Elsevier, 2006

Description matérielle : 1 ressource dématérialisée

Collection : Developments in food science ; 43


Note(s) : Includes bibliographical references and indexes
The flavor of a food is often the most desirable quality characteristic for the consumer, yet the understanding of flavour is a fascinatingly complicated subject, which calls for interdisciplinary research efforts. This latest volume presents the proceedings of the 11th Weurman Flavour Research Symposium and describes the most recent and original research advances related to the flavour of foods and beverages with contributions of experts from 25 countries world-wide. * Efficiently summarises the current front line research within food flavor * Highlights the modern approaches to flavor production using biotechnology, enzymes and gene-technology * The dynamic effects of manipulation of food in the mouth during consumption influencing the release of flavour compounds is discussed in detail


Autre(s) auteur(s) : Bredie, Wender L. P.. Fonction indéterminée  Voir les notices liées en tant qu'auteur
Petersen, Mikael Agerlin. Fonction indéterminée  Voir les notices liées en tant qu'auteur


Autre(s) forme(s) du titre : 
- Autre forme du titre : Flavor science


Sujet(s) : Aliments -- Analyse sensorielle  Voir les notices liées en tant que sujet
Flaveur  Voir les notices liées en tant que sujet
Aliments -- Analyse  Voir les notices liées en tant que sujet
Aliments -- Odeurs  Voir les notices liées en tant que sujet
Aliments -- Biotechnologie  Voir les notices liées en tant que sujet

Genre ou forme : Actes de congrès  Voir les notices liées en tant que genre ou forme

Indice(s) Dewey :  664.5 (23e éd.) = Aromatisants (technologie des aliments)  Voir les notices liées en tant que sujet


Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 9780444527424

Identifiant de la notice  : ark:/12148/cb44646894q

Notice n° :  FRBNF44646894 (notice reprise d'un réservoir extérieur)



Table des matières : Ch. 1: Biological Aspects of Flavour Perception and Structure ; Activity Relationships ; Ch. 2: Genomics and Biotechnology ; Ch. 3: Flavours Generated by Enzymes and Biological Systems ; Ch. 4: Key Aroma and Taste Components ; Ch. 5: Flavour Changes in Food Production and Storage ; Ch. 6: Flavrous Generated by Thermal Processes ; Ch. 7: Retention and Release ; Ch. 8: Sensory-Instrumental Relationships ; Ch. 9: Advanced Intrumental Analysis ; Workshops: ; Gastronomy: The Ultimate Flavour Science ; Methods For Artificial Perception: Can Machine Replace Man? ; Challenges for Data Analysis in Flavour Sciences.

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Document numérique : 

1 partie d'exemplaire regroupée

ACQNUM-28660
support : document électronique dématérialisé