Notice bibliographique

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Type(s) de contenu et mode(s) de consultation : Texte noté : sans médiation

Auteur(s) : Hansen, Arve  Voir les notices liées en tant qu'auteur
Syse, Karen Lykke  Voir les notices liées en tant qu'auteur

Titre(s) : Changing meat cultures [Texte imprimé] : food practices, global capitalism, and the consumption of animals / edited by Arve Hansen and Karen Lykke Syse

Publication : Lanham, Maryland : Rowman & Littlefield, copyright 2021

Description matérielle : 1 vol. (vii-216 p.) ; 24 cm

Comprend : New meat engagements : cultures, geographies, economies ; From ritual loss of life to loss of living rituals : on judicialization of slaughter and denial of animal death ; New geographies of global meatification : The BRICS in the industrial meat complex ; From pastures to feedlots, from beef to soybeans : changing meat cultures in Argentina ; Meating demand in China : changes in chinese meat cultures through time ; Eating a capitalist transformation : economic development, culinary hybridization, and changing meat cultures in Vietnam ; Bovine contradictions : The politics of (de)meatification and hindutva hegemony in neoliberal india ; Reconnecting life and death in the british alternative halal meat movement ; Meat we don't greet : how "sausages" can free pigs or how effacing livestock makes room for emancipation ; What happens when cultured meat meets meat culture? (Un)naturalness and (un)familiarity in the meat of today and tomorrow.

Note(s) : Notes bibliogr. Index
"Industrialization has made the meat supply chain quick, global, and largely invisible. But, as this collection points out, meat is a hotly contested foodstuff for reasons of sustainability, health, animal welfare, ethics, and climate change"


Sujet(s) : Viande -- Industrie et commerce -- Aspect moral  Voir les notices liées en tant que sujet
Viande -- Industrie et commerce -- Aspect environnemental  Voir les notices liées en tant que sujet
Relations homme-animal  Voir les notices liées en tant que sujet
Animaux -- Protection  Voir les notices liées en tant que sujet

Indice(s) Dewey :  338.176 (23e éd.) = Élevage (économie de la production)  Voir les notices liées en tant que sujet


Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 9781538142653. - ISBN 1538142651. - ISBN 9781538142660 (erroné)
EAN 9781538142653

Identifiant de la notice  : ark:/12148/cb470908026

Notice n° :  FRBNF47090802 (notice reprise d'un réservoir extérieur)



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Tolbiac - Haut-de-jardin - Droit, économie, politique - Salle D - Économie 

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support : livre