Notice bibliographique

  • Notice

Type(s) de contenu et mode(s) de consultation : Texte noté : électronique

Titre(s) : Lactic acid bacteria [Texte électronique] : biodiversity and taxonomy / edited by Wilhelm Holzapfel and Brian J.B. Wood

Publication : Chichester, West Sussex, UK ; Hoboken, NJ : Wiley-Blackwell, 2014

Description matérielle : 1 online resource

Note(s) : Includes bibliographical references and index. - Description based on print version record and CIP data provided by publisher.
"This book provides a much-needed and comprehensive account of the current knowledge of the lactic acid bacteria, covering the taxonomy, biochemistry, physiology and molecular biology of these scientifically and commercially important micro-organisms" ; "The lactic acid bacteria (LAB) are a group of related micro-organisms that are enormously important in the food and beverage industries, preventing food spoilage and extending shelf life. This is the first reference that provides a much-needed and comprehensive account of the current knowledge of LAB, detailing the taxonomy, biochemistry, physiology, and molecular biology of these scientifically and commercially important micro-organisms. With chapter coverage of every recognized genus and species, this book will enable researchers to fully exploit the industrial, nutritional, and medical applications of these organisms"


Autre(s) auteur(s) : Holzapfel, W. H.. Fonction indéterminée  Voir les notices liées en tant qu'auteur


Sujet(s) : Lactobacillales  Voir les notices liées en tant que sujet
Biodiversité  Voir les notices liées en tant que sujet
Diversité microbienne  Voir les notices liées en tant que sujet
Lactobacillales -- Classification  Voir les notices liées en tant que sujet
Lactobacillales -- Physiologie  Voir les notices liées en tant que sujet
Lactobacillales -- Aspect moléculaire  Voir les notices liées en tant que sujet

Indice(s) Dewey :  579.35 (23e éd.) = Cocci à Gram positif  Voir les notices liées en tant que sujet


Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 9781118655252

Identifiant de la notice  : ark:/12148/cb44654580x

Notice n° :  FRBNF44654580 (notice reprise d'un réservoir extérieur)



Table des matières : Section I. Introduction: The Lactic Acid Bacteria in present day context ; Introduction to the LAB ; Physiology of the LAB ; Phylogenetics and Systematics ; Overview on the ecology and biodiversity of the lactic acid bacteria ; Comparative genomics of Lactobacillus and other lactic acid bacteria ; Section II. Family Aerococcaceae ; The genus Abiotrophia ; Aerococcus ; The genus Facklamia ; Minor genera of the Aerococcaceae (Dolosicoccus, Eremococcus, Globicatella, Ignavigranum) ; Section III. Family Carnobacteriaceae ; The genus Carnobacterium ; The Genus Marinilactibacillus ; The genus Trichococcus ; The genus Alkalibacterium ; Minor Genera of Carnobacteriaceae : Allofustis, Alloiococcus, Atopobacter, Atopococcus, Atopostipes, Bavariicoccus, Desemzia, Dolosigranulum, Granulicatella, Isobaculum and Lacticigenium ; Section IV: The family Enterococcaceae ; Genus Enterococcus ; Genus Tetragenococcus ; Genus Vagococcus ; Minor genera in Enterococcaceae : Catellicocc

Localiser ce document(1 Exemplaire)

Document numérique : 

1 partie d'exemplaire regroupée

ACQNUM-36346
support : document électronique dématérialisé