Notice bibliographique

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Type(s) de contenu et mode(s) de consultation : Texte noté : électronique

Auteur(s) : Naes, Tormod  Voir les notices liées en tant qu'auteur

Titre(s) : Statistics for sensory and consumer science [Texte électronique] / Tormod Næs and Per B. Brockhoff and Oliver Tomic

Publication : Chichester, West Sussex ; Hoboken, N.J. : Wiley, 2010

Description matérielle : 1 online resource (1 texte électronique)

Note(s) : Titre de l'écran-titre (visionné le 24 février 2011). - In Wiley online library. - Bibliogr
"As we move further into the 21st Century, sensory and consumer studies continue to develop, playing an important role in food science and industry. These studies are crucial for understanding the relation between food properties on one side and human liking and buying behaviour on the other. This book by a group of established scientists gives a comprehensive, up-to-date overview of the most common statistical methods for handling data from both trained sensory panels and consumer studies of food. It presents the topic in two distinct sections: problem-orientated (Part I) and method orientated (Part II), making it to appropriate for people at different levels with respect to their statistical skills. This book succesfully makes a clear distinction between studies using a trained sensory panel and studies using consumers. Concentrates on experimental studies with focus on how sensory assessors or consumers perceive and assess various product properties. Focuses on relationships between methods and techniques and on considering all of them as special cases of more general statistical methodologies. It is assumed that the reader has a basic knowledge of statistics and the most important data collection methods within sensory and consumer science. This text is aimed at food scientists and food engineers working in research and industry, as well as food science students at master and PhD level. In addition, applied statisticians with special interest in food science will also find relevant information within the book" ; "This book will describe the most basic and used statistical methods for analysis of data from trained sensory panels and consumer panels with a focus on applications of the methods. It will start with a chapter discussing the differences and similarities between data from trained sensory and consumer tests."


Autre(s) auteur(s) : Brockhoff, Per B.. Fonction indéterminée  Voir les notices liées en tant qu'auteur
Tomić, Oliver. Fonction indéterminée  Voir les notices liées en tant qu'auteur


Sujet(s) : Aliments -- Analyse sensorielle  Voir les notices liées en tant que sujet
Produits nouveaux  Voir les notices liées en tant que sujet

Indice(s) Dewey :  664.07 (23e éd.) = Technologie des aliments - Tests, analyses, contrôles de la qualité  Voir les notices liées en tant que sujet


Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 9780470669181

Identifiant de la notice  : ark:/12148/cb44649551b

Notice n° :  FRBNF44649551 (notice reprise d'un réservoir extérieur)



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Document numérique : 

1 partie d'exemplaire regroupée

ACQNUM-31317
support : document électronique dématérialisé