Notice bibliographique
- Notice
Type(s) de contenu et mode(s) de consultation : Texte noté : électronique
Titre(s) : Foodborne infections and intoxications [Texte électronique]
Édition : 4th ed. / edited by J. Glenn Morris, Jr., Morris E. Potter
Publication : Oxford : Academic, 2013
Description matérielle : 1 ressource dématérialisée
Collection : Food science and technology international series
Note(s) : Includes bibliographical references and index
Autre(s) auteur(s) : Morris, J. Glenn. Fonction indéterminée
Potter, Morris E.. Fonction indéterminée
Sujet(s) : Maladies d'origine alimentaire
Intoxication alimentaire
Aliments -- Microbiologie
Aliments -- Contamination
Indice(s) Dewey :
615.954 (23e éd.) = Poisons alimentaires (toxicologie humaine)
Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 9780124160415
Identifiant de la notice : ark:/12148/cb446363499
Notice n° :
FRBNF44636349
(notice reprise d'un réservoir extérieur)
Table des matières : 1. Estimates of disease burden associated with contaminated food in the United States
and globally / Elaine Scallan, Martyn Kirk, and Ptricia M. Griffin ; 2. The foods
most often associated with major foodborne pathogens: attributing illnesses to food
source and ranking pathogen/food combinations / Michael B. Batz ; 3. Microbial food
safety risk assessment / Anna Lammerding ; 4. Development of risk-based food safety
systems for foodforne infections and intoxications / Julie A. Caswell ; 5. Pathogen
updates: Salmonella / Tine Hald ; 6. Clostridium perfringens gastroenteritis / Ronald
G. Labbé and V.K. Juneja ; 7. Vibrios / Anita C. Wright and Valerie J. Harwood ;
8. Escherichia coli / Teresa Estrada-Garcia, Kim Hodges, Gail A. Hecht, and Phillip
I. Tarr ; 9. Campylobacter / Guillermo Ignacio Perez-Perez and Sabine Kinesberger
; 10. Yersinia / Truls Nesbakken ; 11. Listeria / Siyung Wang and Renato H. Orsi
; 12. Shigella / Benjamin Nygen and Anna Bowen ; 13. Streptococcal