Notice bibliographique

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Type(s) de contenu et mode(s) de consultation : Texte noté : sans médiation

Auteur(s) : Goldstein, Darra  Voir les notices liées en tant qu'auteur

Titre(s) : The kingdom of rye [Texte imprimé] : a brief history of Russian food / Darra Goldstein

Publication : Oakland California : University of California press, copyright 2022

Description matérielle : 1 vol. (XVIII-171 p.) : ill ; 22 cm

Collection : California studies in food and culture ; 77

Lien à la collection : California studies in food and culture 


Note(s) : Bibliogr. p. 153-155. Index
"Celebrated food scholar Darra Goldstein takes readers on a vivid tour of history and culture through Russian cuisine. The Kingdom of Rye unearths the foods and flavors of the Russian land. Preeminent food studies scholar Darra Goldstein offers readers a concise, engaging, and gorgeously crafted story of Russian cuisine and culture. This story demonstrates how national identity is revealed through food--and how people know who they are by what they eat together. The Kingdom of Rye examines the Russians' ingenuity in overcoming hunger, a difficult climate, and a history of political hardship while deciphering Russia's social structures from within. This is a domestic history of Russian food that serves up a deeper history, demonstrating that the wooden spoon is mightier than the scepter"--Provided by publisher


Autre(s) forme(s) du titre : 
- Autre forme du titre : Brief history of Russian food


Sujet(s) : Cuisine russe -- Histoire  Voir les notices liées en tant que sujet
Coutumes alimentaires -- Russie -- Histoire  Voir les notices liées en tant que sujet
Aliments -- Russie -- Histoire  Voir les notices liées en tant que sujet

Indice(s) Dewey :  641.594 7 (23e éd.) = Cuisine - Europe de l'Est Russie  Voir les notices liées en tant que sujet


Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 978-0-520-38389-0 (rel.)

Identifiant de la notice  : ark:/12148/cb47354417s

Notice n° :  FRBNF47354417 (notice reprise d'un réservoir extérieur)



Table des matières : The land and its flavors ; Hardship and hunger ; Hospitality and excess ; Coda: Post-Soviet Russia.

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Tolbiac - Rez-de-jardin - libre-accès - Sciences et techniques - Salle R - Gastronomie 

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support : livre