Notice bibliographique
- Notice
Type(s) de contenu et mode(s) de consultation : Texte noté : sans médiation
Titre(s) : Eat history [Texte imprimé] : food and drink in Australia and beyond / edited by Sofia Eriksson, Madeleine Hastie and Tom Roberts
Publication : Newcastle upon Tyne : Cambridge Scholars Publishing, 2013
Description matérielle : vi, 181 pages ; 22 cm
Note(s) : Includes bibliographical references
Autre(s) auteur(s) : Eriksson, Sofia. Éditeur scientifique
Hastie, Madeleine. Éditeur scientifique
Roberts, Tom (19..-.... ; historien des médias). Éditeur scientifique
Sujet(s) : Coutumes alimentaires -- Australie -- Histoire
Boissons -- Fonctions sociales -- Australie -- Histoire
Gastronomie -- Australie -- Histoire
Moeurs et coutumes -- Australie -- Histoire
Indice(s) Dewey :
641 (23e éd.) = Nourriture et boisson
Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 1443849170. - ISBN 9781443849173
Identifiant de la notice : ark:/12148/cb465999460
Notice n° :
FRBNF46599946
(notice reprise d'un réservoir extérieur)
Table des matières : Machine generated contents note:ch. One. History Through the Lens of Food / / Barbara
Santich ; ; ch. Two. Identity, Tradition and Imagination: Rethinking the History
of `Ethnic' Food in Australia using Community Cookbooks / / Sarah Black ; ; ch. Three.
Food, Fascism and Forward Thinking: Australia's First Italo-Australian Cookbook /
/ Tania Cammarano ; ; ch. Four. From Patty Cake to Cup Cake: The Treatment of Little
Cakes in Australian Cookbooks Since the Late Nineteenth Century / / Beverley Kingston
; ; ch. Five. Sweet Tea, Drank Universally? A Gastronomic Study of the First Fleeters'
Native Tea Alternative / / Jacqueline Newling ; ; ch. Six. Billy Tea, Damper and
Mutton Strips: British Travellers' Encounters with Colonial Foodways in 1870s Australia
/ / Sofia Eriksson ; ; ch. Seven. Drinking History: Enjoying Wine in Early Colonial
New South Wales / / John Germov ; ; ch. Eight. The Green Serpent: Vodka, Marx and
Primitive Accumulation / / David Christian.