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Titre(s) : Beneficial microbes in fermented and functional foods [Texte imprimé] / edited by V. Ravishankar Rai, Jamuna A. Bai

Publication : Boca Raton (Fla.) : CRC press, cop. 2015

Description matérielle : 1 vol. (XVIII-582 p.) : ill. ; 27 cm

Comprend : Diversity of lactic acid bacteria in chinese traditional fermented foods / Lanming Chen, Shuang Xu, and Yingjie Pan ; Tailor-made starter cultures for preserving the uniqueness of traditional cheeses / Andreja Canek Majhenic, Bojana Bogovic Matijaic, Aljoa Trmcic, and Irena Rogelj ; Starter and adjunct microbial cultures used in the manufacture of ; Fermented and/or cured or ripened meat and dairy products / Juan A. Centeno and Javier Carballo ; Microbiological and biochemical characteristics of spanish fermented sausages / José M. Lorenzo, Sidonia Martínez, and Javier Carballo ; Exploring phage ecology, genetics, and impact in food fermentations / Jennifer Mahony, Barry Collins, Anneleen Cornelissen, and Douwe van Sinderen ; Functional fermented whey foods: their role in human health / Micaela Pescuma, Elvira M. Hébert, Graciela Font de Valdez, and Fernanda Mozzi ; Overview of the functional lactic acid bacteria in fermented milk products / Ana Lúcia Barretto Penna, Aline Teodoro de Paula, Sabrina Neves Casarotti ; Luana faria silva, vivian ribeiro diamantino, and svetoslav dimitrov todorov ; Significance of biogenic amines in fermented foods and methods of their control / Joanna Stadnik ; Probiotics in health and diseases / Byong H. Lee, Min-Tze Liong, and Sy-Bing Choi ; Probiotics and prebiotics in fruits and vegetables: technological and sensory aspects / Fernanda Galgano, Nicola Condelli, Marisa Carmela Caruso ; Maria antonietta colangelo, and fabio favati ; Research and development of probiotic products from vegetable bases: a new ; Alternative for consuming functional food / Eliane Maurício Furtado Martins, Afonso Mota Ramos, Maurilio Lopes Martins ; And marcela zonta rodrigues ; Probiotic bacteria in functional meat products / Danuta Kolozyn-Krajewska and Zbigniew J. Dolatowski ; Use of encapsulation technology for improving the viability of probiotics / Lu E. Shi, Zhen-Hua Li, Wei Zheng, Qian-Xia Tang, Hui-Min Lu, Jia-Ling Jiang, Ren Zhang, and Zhen-Xing Tang ; Microencapsulating bioactives for food / Thierry F. Vandamme, Gildas K. Gbassi, Thi Trinh Lan Nguyen, and Xiang Li ; Use of high-pressure homogenization for improving the quality and functionality ; Of probiotics / Giulia Tabanelli, Francesca Patrignani, Fausto Gardini, Gabriel Vinderola, Jorge Reinheimer, Patricia Burns, and Rosalba Lanciotti ; Role of bifidobacteria in the production of bioactive compounds and detoxification of harmful compounds / Diana Di Gioia, Francesca Gaggia, Loredana Baffoni, and Verena Stenico ; Intestinal microbiota as a source of probiotic bifidobacterium strains: challenges and opportunities for the development of functional foods / Claudio Hidalgo-Cantabrana, Silvia Arboleya, Borja Sánchez, Miguel Gueimonde, Clara G. de los Reyes-Gavilán, Abelardo Margolles, and Patricia Ruas-Madiedo ; Gastroprotective effects of bifidobacterium bifidum bf-1 and b. bifidum strain yakult / Atsushi Gomi and Yukio Shirasawa ; Bacillus probiotics and biologicals for improving animal and human health: current applications and future prospects / Steven C. Ricke and Suwat Saengkerdsub ; Probiotics, prebiotics, and synbiotics for gut health benefits / Naïma SAAD, Romain Villeger, Tan-Sothea Ouk, Cédric Delattre, Maria Urdaci, and Philippe Bressollier ; Probiotics: interactions with gut microbiota and emerging trends / Himanshu Kumar and Seppo Salminen ; Health benefits of symbiotic functional food products / A. Anas Al-Nabulsi, S. Saddam Awaisheh, A. Salam Ibrahim, A. Saeed Hayek, and M. Jafar El-Quda.

Note(s) : Notes bibliogr.


Autre(s) auteur(s) : Rai, V. Ravishankar. Éditeur scientifique  Voir les notices liées en tant qu'auteur
Bai, Jamuna Aswathanarayn. Éditeur scientifique  Voir les notices liées en tant qu'auteur


Sujet(s) : Aliments fonctionnels -- Microbiologie  Voir les notices liées en tant que sujet
Aliments fermentés -- Microbiologie  Voir les notices liées en tant que sujet
Microorganismes -- Métabolites  Voir les notices liées en tant que sujet

Indice(s) Dewey :  613.2 (23e éd.) = Diététique  Voir les notices liées en tant que sujet


Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 978-1-4822-0662-3 (rel.)

Identifiant de la notice  : ark:/12148/cb44285527n

Notice n° :  FRBNF44285527 (notice reprise d'un réservoir extérieur)



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support : livre