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Type(s) de contenu et mode(s) de consultation : Texte noté : sans médiation

Titre(s) : Practicing food studies [Texte imprimé] / edited by Amy Bentley, Fabio Parasecoli, and Krishnendu Ray ; foreword by Marion Nestle

Publication : New York : New York University press, copyright 2024

Description matérielle : 1 vol.(XIX-233 p.) : ill. ; 24 cm

Note(s) : Notes bibliogr. Index
"What is food studies? How did it come about as an academic field? Where is it going and what's its impact? Faculty members and former graduate students of the NYU Food Studies program answer by sharing their experiences, their research, and their ideas about what's next. This collection of essays contributes to the reflection about the ongoing dialogue between food studies, the humanities, social sciences, and hard sciences, while mapping paths for intellectual and social engagement with food systems and its most urgent issues"-- Provided by publisher


Autre(s) auteur(s) : Bentley, Amy (1962-....). Éditeur scientifique  Voir les notices liées en tant qu'auteur
Parasecoli, Fabio. Éditeur scientifique  Voir les notices liées en tant qu'auteur
Ray, Krishnendu (1962-....). Éditeur scientifique  Voir les notices liées en tant qu'auteur
Nestle, Marion. Préfacier  Voir les notices liées en tant qu'auteur


Sujet(s) : Éducation nutritionnelle  Voir les notices liées en tant que sujet
Alimentation -- Sociologie  Voir les notices liées en tant que sujet
Coutumes alimentaires  Voir les notices liées en tant que sujet

Indice(s) Dewey :  641.300 9 (23e éd.) = Aliments - Histoire  Voir les notices liées en tant que sujet


Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 978-1-4798-2809-8. - ISBN 1-4798-2809-2 (br.)

Identifiant de la notice  : ark:/12148/cb47469679g

Notice n° :  FRBNF47469679 (notice reprise d'un réservoir extérieur)



Table des matières : Foreword : interdisciplinarity and the making of a public intellectual / / Marion Nestle ; ; Practicing food studies : an introduction / / Fabio Parasecoli and Amy Bentley ; ; History and gender studies : an institutional biography of NYU food studies / / Amy Bentley ; ; Sociology : migrant food cultures / / Krishnendu Ray ; ; Poetry and literary studies : re/de/composition of food studies / / Eric Himmelfarb ; ; Performance studies : Brazilian identity politics and the performance of commensality / / Scott Alves Barton ; ; Public health : a food studies perspective on policymaking and policy analysis / / Beth C. Weitzman ; ; Applied nutrition : experiencing well-being beyond nutrients / / Lisa Sasson ; ; Nutrition and dietetics : training registered dietitians within a food systems framework / / Stephanie Rogus ; ; Culinary arts : practicing food while practicing food studies / / Jonathan M. Deutsch ; ; Startups and entrepreneurship : recipes, know-how, and the assumed progress of Man / / Grace Choi ; ; Design : food, ethnography, and materiality / / Fabio Parasecoli ; ; Network science : sugar in contemporary Colombia / / Juan C. S. Herrera ; ; Library sciences : a librarian's perspective of "food studies" / / James Edward Malin ; ; Action research and social engagement : food studies in practice / / Amy Bentley, Jennifer Berg, Carolyn Dimitri, Marion Nestle, Fabio Parasecoli, Krishnendu Ray ; ; In closing : knowledge production in institutional context / / Krishnendu Ray.

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Tolbiac - Rez-de-jardin - libre-accès - Sciences et techniques - Salle R - Gastronomie 

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641 BENT p
support : texte numérisé