Notice bibliographique
- Notice
Type(s) de contenu et mode(s) de consultation : Texte noté : sans médiation
Auteur(s) : Haydu, Jeffrey (1953-....)
Titre(s) : Upsetting food [Texte imprimé] : three eras of food protest in the United States / Jeffrey Haydu
Publication : Philadelphia (Pa.) : Temple University press, 2021
Description matérielle : 1 vol. (x-212 p.) : ill. ; 24 cm
Note(s) : Includes bibliographical references (p. [185]-206) and index
"This book compares three food reform movements-Sylvester Graham's diet reform, John
Harvey Kellogg's push for home economics, and the organic food movement of the 1960s
and 1970s-to probe continuing consumer mistrust over the safety, nutrition, and 'naturalness'
of food in the face of corporate technology"
Sujet(s) : Kellogg, John Harvey (1852-1943)
Graham, Sylvester (1794-1851)
Industries agroalimentaires -- Société -- États-Unis -- Histoire
Aliments -- Commerce -- Société -- États-Unis -- Histoire
Nutrition -- Société -- États-Unis -- Histoire
Indice(s) Dewey :
363.809 73 (23e éd.) = Approvisionnement alimentaire - États-Unis
Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 9781439920909. - ISBN 1439920907. - ISBN 9781439920916 (erroné). - ISBN 1439920915
(erroné). - ISBN 9781439920923 (erroné)
Identifiant de la notice : ark:/12148/cb46860207w
Notice n° :
FRBNF46860207
(notice reprise d'un réservoir extérieur)
Table des matières : Food politics: one movement, or many? ; Grahamites, 1830s-1840s ; Food progressives,
1890-1906 ; Organic food, 1960-1990 ; Comparing pasts and present