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Type(s) de contenu et mode(s) de consultation : Texte noté : électronique

Titre(s) : Chemesthesis [Texte électronique] : chemical touch in food and eating / edited by Shane T. McDonald, David Bolliet, John Hayes

Publication : Chichester, West Sussex, UK ; Hoboken, New Jersey : John Wiley & Sons, Inc., 2016

Description matérielle : 1 online resource

Note(s) : Chemesthesis: Chemical Touch in Food and Eating surveys the modern body of work on chemesthesis, with a variety of contributors who are well known for their expertise on the topic. After a forward by John Prescott and an introduction by Barry Green (who originally coined the term chemesthesis 25 years ago), the book moves on to survey chemesthetic spices and address the psychology and physiology of chemesthesis, the practical sensory and instrumental analysis, the interaction of chemesthesis with other chemical senses, health ramifications, and the application of chemesthesis in food. The major types of chemesthesis, including pungency, burning, cooling, tingling, nasal irritation, and numbing, are each covered in their own chapter. The book concludes with a look to the future. --
This is the first comprehensive book on chemesthesis since 1990, when Barry Green and his colleagues edited a volume on the perception of chemical irritants, including those in food. This new book is intended to be a vital resource for anyone interested in the sensory impact of the food we eat, including food scientists, sensory professionals, analytical chemists, physiologists, culinary scientists, and others. --Book Jacket.


Autre(s) auteur(s) : McDonald, Shane Thomas. Auteur ou responsable intellectuel  Voir les notices liées en tant qu'auteur
Bolliet, David. Auteur ou responsable intellectuel  Voir les notices liées en tant qu'auteur
Hayes, John E.. Auteur ou responsable intellectuel  Voir les notices liées en tant qu'auteur


Sujet(s) : Aliments -- Analyse sensorielle  Voir les notices liées en tant que sujet
Chémoréception  Voir les notices liées en tant que sujet
Effets intersensoriels  Voir les notices liées en tant que sujet
Aliments -- Composition chimique  Voir les notices liées en tant que sujet


Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 9781118951620

Identifiant de la notice  : ark:/12148/cb450168617

Notice n° :  FRBNF45016861 (notice reprise d'un réservoir extérieur)



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Document numérique : 

1 partie d'exemplaire regroupée

ACQNUM-2415
support : document électronique dématérialisé