• Notice

Type(s) de contenu et mode(s) de consultation : Texte noté : électronique

Titre(s) : Handbook of natural antimicrobials for food safety and quality [Texte électronique] / edited by T.M. Taylor

Publication : Cambridge, UK ; Waltham, MA, USA : Elsevier Woodhead Publishing, [2015]

Description matérielle : 1 ressource dématérialisée

Collection : Woodhead publishing series in food science, technology and nutrition ; number 269


Note(s) : Includes bibliographical references and index
Natural additives are increasingly favoured over synthetic ones as methods of ensuring food safety and long shelf-life. The antimicrobial properties of both plant-based antimicrobials such as essential oils and proteins such as bacteriocins are used in, for example, edible preservative films, in food packaging and in combination with synthetic preservatives for maximum efficacy. New developments in delivery technology such as nanoencapsulation also increase the potential of natural antimicrobials for widespread use in industry. Part one introduces the different types of natural antimicrobials for food applications. Part two covers methods of application, and part three looks at determining the effectiveness of natural antimicrobials in food. Part four focuses on enhancing quality and safety, and includes chapters on specific food products


Autre(s) auteur(s) : Taylor, T. M.. Fonction indéterminée  Voir les notices liées en tant qu'auteur


Sujet(s) : Aliments -- Conservateurs  Voir les notices liées en tant que sujet
Aliments -- Microbiologie  Voir les notices liées en tant que sujet
Aliments -- Mesures de sécurité  Voir les notices liées en tant que sujet

Indice(s) Dewey :  664.028 6 (23e éd.) = Conservation chimique (technologie des aliments)  Voir les notices liées en tant que sujet


Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 9781782420347

Identifiant de la notice  : ark:/12148/cb44669667d

Notice n° :  FRBNF44669667 (notice reprise d'un réservoir extérieur)



Localiser ce document(1 Exemplaire)

Document numérique : 

1 partie d'exemplaire regroupée

ACQNUM-51433
support : document électronique dématérialisé