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Type(s) de contenu et mode(s) de consultation : Texte noté : électronique

Titre(s) : Critical food issues of the eighties [Texte électronique] / edited by Marylin Chou, David P. Harmon, Jr.

Publication : New York : Pergamon Press, cop. 1979

Description matérielle : 1 ressource dématérialisée

Collection : Pergamon policy studies on socio-economic development ; no. 39


Note(s) : Includes bibliographical references and index
Abstract: The Hudson Institute initated a research program combining the efforts of food and agriculture industries, government agencies and independent specialists. This year-long study of the Food, Agriculture, and Society Research Program identified the food issues of importance which will come into focus in the 1980's: socioeconomic attitudes of the general public and the food industry; changes in food and nutrition policies; the direction of technology and its regulation; and the prospects of satisfying the world's needs for food. There is greater knowledge of, and concern for health and diet-related diseases, exemplified by the anxiety over food additives. This concern will likely be manifest in increased regulation, requiring greater understanding and communication by the scientific community, food industry, general public and the regulatory agencies, Changes will come about in marketing and advertising. On the world front, agricultural self-sufficiency will grow. Food shortages will more likely be regional and caused by political, climate, or socioeconomic factors than lack of capability


Autre(s) auteur(s) : Chou, Marylin (1933-....). Fonction indéterminée  Voir les notices liées en tant qu'auteur
Harmon, David P. (1937-....). Fonction indéterminée  Voir les notices liées en tant qu'auteur


Sujet(s) : Aliments -- Approvisionnement  Voir les notices liées en tant que sujet
Publicité  Voir les notices liées en tant que sujet
Politique alimentaire  Voir les notices liées en tant que sujet
Technologie  Voir les notices liées en tant que sujet

Indice(s) Dewey :  338.19 (23e éd.) = Approvisionnement alimentaire (économie)  Voir les notices liées en tant que sujet


Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 9780080246116

Identifiant de la notice  : ark:/12148/cb44626359d

Notice n° :  FRBNF44626359 (notice reprise d'un réservoir extérieur)



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Document numérique : 

1 partie d'exemplaire regroupée

ACQNUM-8125
support : document électronique dématérialisé