Notice bibliographique
- Notice
Type(s) de contenu et mode(s) de consultation : Texte noté. Image fixe : sans médiation
Titre(s) : Sustainable diets and biodiversity [Texte imprimé] : directions and solutions for policy, research and action / editors Barbara Burlingame, Sandro Dernini,... ; [FAO]
Publication : Rome : FAO, cop. 2012
Description matérielle : 1 vol. (307 p.) : ill. ; 25 cm
Note(s) : D'après des communications présentées lors d'un congrès intitulé : "International
scientific symposium biodiversity and sustainable diets united against hunger", qui
s'est tenu du 3 au 5 novembre 2010, à la FAO, Rome. - Notes bibliogr.
This book presents the current state of thought on the common path of sustainable
diets and biodiversity. It consists of 4 chapters which look at sustainable diets
and biodiversity through sustainable food production and consumption which is illustrated
with ten cases studies. The final chapter deals more specifically with the example
of the Mediterranean diet. The book resulted from an International Scientific Symposium
"Biodiversity and Sustainable Diets: United Against Hunger" organized jointly by FAO
and Biodiversity International, held at FAO, in Rome, from 3 to 5 November 2010, within
the World Food Day/Week programme, on the occasion of the 2010 International Year
of Biodiversity
Autre(s) auteur(s) : Burlingame, Barbara A.. Éditeur scientifique
Dernini, Sandro (1949-....). Éditeur scientifique
Organisation des Nations Unies pour l'alimentation et l'agriculture. Éditeur scientifique
Sujet(s) : Aliments -- Consommation -- Environnement
Aliments -- Approvisionnement
Agrobiodiversité
Genre ou forme : Actes de congrès
Indice(s) Dewey :
577.55 (23e éd.) = Écologie de milieux fabriqués par l'homme
Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 978-92-5-107311-7 (br.)
Identifiant de la notice : ark:/12148/cb43537918m
Notice n° :
FRBNF43537918
(notice reprise d'un réservoir extérieur)