Notice bibliographique

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Type(s) de contenu et mode(s) de consultation : Texte noté : sans médiation

Auteur(s) : Dalton, David Robert (1936-....)  Voir les notices liées en tant qu'auteur

Titre(s) : The chemistry of wine [Texte imprimé] : from blossom to beverage ... and beyond / David R. Dalton

Publication : New York : Oxford university press, copyright 2017

Description matérielle : 1 vol. (XX-463 p.) : ill. ; 25 cm

Note(s) : Notes bibliogr.


Sujet(s) : Vinification  Voir les notices liées en tant que sujet

Indice(s) Dewey :  663.2 (23e éd.) = Vin (technologie des boissons)  Voir les notices liées en tant que sujet


Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 978-0-19-068719-9 (rel.)

Identifiant de la notice  : ark:/12148/cb45458544t

Notice n° :  FRBNF45458544 (notice reprise d'un réservoir extérieur)



Table des matières : Section I: Growing the grapes ; General comments ; Grapevine from seed ; Grapevine from grafting ; Grapevine from hardwood cuttings ; The soil ; The roots of the grape vine ; Sectrion II: Cells ; Roots, shoots, leaves, and grapes ; The leaf ; The light on the leaves ; Harvesting the light ; Working in the dark ; Flowers ; Section III: Berries ; The grape berry ; Section IV: A sample of grape varieties ; A selection of grapes ; Section V: From the grape to the wine ; General comments ; More than skin deep ; Adding sulfur dioxide ; Yeasts ; Finishing the wine ; Sealing the bottles ; Section VI: Special wines ; Specialized wines ; Section VII: Drinking the wine ; Drinking the wine ; Appendix 1: A chemistry primer ; Appendix 2: Biosynthetic pathways of odor, color, and flavor compounds ; Appendix 3: List of ester odorants ; Appendix 4: Compounds and colors ; Appendix 5: Impact odorants ; Glossary ; Index.

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Tolbiac - Rez-de-jardin - libre-accès - Sciences et techniques - Salle S - Sciences de l'ingénieur 

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663.2 DALT c
support : livre