Notice bibliographique

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Type(s) de contenu et mode(s) de consultation : Texte noté : sans médiation

Titre(s) : In vivo conservation of animal genetic resources [Texte imprimé] / [FAO ; Commission on genetic resources for food and agriculture]

Publication : Rome : FAO, 2013

Description matérielle : 1 vol. (XXIV-242 p.) : ill. ; 25 cm

Collection : FAO animal production and health guidelines ; 14

Lien à la collection : FAO animal production and health. Guidelines 


Comprend : Inventorizing species, breeds and their functions ; Describing the dynamics of the livestock sector ; Reviewing the status and trends of animal genetic resources ; Identifying reasons for the loss of animal genetic diversity ; Identifying objectives for conservation ; Reviewing the status of each breed and developing management strategies ; Comparing conservation strategies ; Determining risk status ; Accounting for factors other than risk status ; Using information from genetic markers ; Matching breeds and conservation methods ; Involving livestock keepers in community-based conservation ; Establishing a breeders' association ; Auditing a breeders' association and its activities ; Establishing a centralized ex situ conservation programme ; Establishing a dispersed ex situ conservation programme ; Maintaining genetic variability within small populations ; Choosing a breeding strategy ; Optimizing selection response and genetic variability in small populations ; Cross-breeding for enhanced production ; Identifying sustainable use options for breeds under conservation ; Preparing a biocultural community protocol ; Implementing a "role model breeders" programme ; Capitalizing on niche market production ; Enhancing value through ties to geographical origin or cultural significance ; Capitalizing on the roles of livestock in providing ecosystem services ; Capitalizing on the societal and cultural functions of livestock ; Annex: Overview of sections, tasks and actions.

Note(s) : Notes bibliogr.


Autre(s) auteur(s) : Organisation des Nations Unies pour l'alimentation et l'agriculture. Éditeur scientifique  Voir les notices liées en tant qu'auteur
Commission des ressources génétiques pour l'alimentation et l'agriculture. Éditeur scientifique  Voir les notices liées en tant qu'auteur


Sujet(s) : Bétail -- Ressources génétiques  Voir les notices liées en tant que sujet
Animaux -- Ressources génétiques  Voir les notices liées en tant que sujet

Indice(s) Dewey :  636.082 1 (23e éd.) = Génétique (élevage)  Voir les notices liées en tant que sujet


Identifiants, prix et caractéristiques : ISBN 978-92-5-107725-2 (br.)

Identifiant de la notice  : ark:/12148/cb43833967c

Notice n° :  FRBNF43833967 (notice reprise d'un réservoir extérieur)



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